Da li je se sjećate: Domaća pjevačica napustila estradu i danas je doktorka (FOTO)

, , Comment closed

Posvetila se obrazovanju…

Iako ima malobrojnih izuzetaka i svijetlih primjera koji se mogu pohvaliti fakultetskim diplomama, pripadnike domaće estradne scene bije glas da su nepismeni i neobrazovani. Međutim, postoje i oni kojima je draže i značajnije da u rukama umjesto mikrofona drže diplomu državnog fakulteta, što je slučaj sa nekada popularnom folk pjevačicom koja je u zenitu slave rešila da napravi potpuni preokret.

Pjevačica Dajana Penezić u svijet estrade kročila je kao veoma mlada. Okupila je ekipu renomiranih autora, poput Marine Tucaković i Leontine Vukomanović, i svoj prvi studijski album, sa kojeg su se izdvojile pjesme “Levo, levo”, “Sledeći” i “Motor” objavila je prije tačno jedanaest godina.

Ipak, najveći uspjeh doživljava 2009. godine, kada je objavila pjesmu “Adrenalin”, koja se dugo nalazila na visokim pozicijama domaćih top lista. Iako je sve ukazivalo na to da joj se smiješi uspješna muzička karijera, zgodna Užičanka je u jednom trenutku odlučila da se povuče i u potpunosti se posveti studijama na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Ona se prije četiri godine pohvalila diplomom državnog fakulteta i zvanjem doktorke, što je oduševilo sve njene prijatelje, ali i cjelokupnu javnost. Tada je, takođe, najavila svoj povratak na muzičku scenu, međutim, izgleda da je prevagnula ljubav prema medicini, zbog čega je, kako stvari stoje, od estrade odustala.

 

 

 

(Srbijadanas/Udarni.net)