Evo koje stvari nikad ne biste smjeli stavljati u mašinu za sudove…

, , Comment closed

Mnoge žene čine veliku grešku stavljajući u mašinu za sudove bukvalno svo posuđe.

U nastavku vam donosimo koje stvari ne bi smjeli da ubacujete u mašinu za sudove.

Mašina za sudove je fantastičan izum, ali bi ipak trebalo ručno bi trebalo da perete oštre noževe zbog toga što oštrica može da otupi u mašini. Ovo isto važi i za drvene daske za sječenje i varjače zbog toga što vrela voda oštećuje drvo.

Prilikom pranja sudova treba voditi računa i sa plastikom, čak i onda kada proizvođač naglasi da je pranje u mašini bezbjedno, obavezno je stavite na gornju policu.

Tanjiri od akrila nisu za mašinu jer će vrela voda sa vremenom sprati sve boje.

Dobro je da ručno operete i aluminijumske tiganje, kristalne čaše, ručno oslikanu keramiku. Pored toga ni bronza ni zlato ne podnose mašinu za razliku od srebra.

Posude koje na sebi sadrže mjerice sa brojevima je najbolje oprati ručno jer će se te oznake s vremenom izbrisati. Nemojte stavljati lijepljeno posuđe jer lijepak može oslabiti, ali ni ekspres lonac jer se mali djelovi hrane i deterdženta mogu zadržati na regulatoru temperature.

Budite oprezni sa pranjem vaših sudovaa i uvijek poštujte pravilo da kada kupujete posuđe na naljepnici potražite simbol koji kaže da li je dozvoljeno pranje u mašini ili nije.

 

(Ekskluziva \ Udarni.net)