Evo zašto je tek sada uhapšen Zoran Marjanović i zašto se čekalo 17 mjeseci na ovaj čin

, , Comment closed

Način na koji je ubijena pjevačica Jelena Marjanović još uvijek je misteriozan,, međutim nejasno je to zbog čega je MUP-u trebalo toliko vremena da ispita blato nađeno još na samom početku istrage.

Nakon hapšenja Zorana Marjanovića odmah je nametnuto pitanje koji je to krunski dokaz uspio dovesti do pomaka u ovoj istrazi.

Ministar Nebojša Stefanović kazao je da je vještačenje tragova blata pronađenih na nogavicama i patikama Zorana Marjanovića istog sastava kao ono koje je izolovano s kose ubijene pevačice Jelene.

Međutim, pitanje koje se postavlja jeste to gdje su svi ti blatnjavi dokazi bili proteklih 17 mjeseci, te da li je zaista policiji bilo potrebno toliko vremena da ispita tragove prikupljene odmah po samom otkrivanju ubistva?

“Pitanja su sasvim opravdana, jer Marjanović nije uhapšen nakon godinu i po dana zbog pronalaska nekog novog dokaza, već tragova koji su prikupljeni već u prvim satima istrage i čije bi veštačenje trebalo da je odavno urađeno. Generalno, takvi uzorci mogu da budu dokaz, ali i ne moraju.

Ako sastav tog nađenog blata odgovara sastavu zemlje i blata sa čitavog nasipa, onda to ne može da bude dokaz, jer je činjenica da je Zoran bio na nasipu kad je prijavio njen nestanak. Ali ako je to blato iz kose i s nogavice specifičnog sastava i potiče samo sa mesta gde je Jelenino telo nađeno, onda može biti dokazni materijal “

kazao je izvor “Kurira” iz oblasti forenzike koji je želio da mu identitet ostane nepoznat.

(Kurir \ Udarni.net)