Uzbuna u Republici Srpskoj: Evo ko je osoba koja nudi novac za glavu Milorada Dodika

, , Comment closed

Uzbuna u Bosni i Hercegovini odnosno u jednom entitetu, a to je Republici Srpskoj…

Na popularnoj društvenoj mreži Facebook, odnosno na jednom privatnom profilu osvanuo je status u kojemu se poziva na likvidaciju nekoliko političara u Republici Srpskoj.

Mete Boris Dodik, koji živi u Berlinu, postavio status na Fejsbuku u kojem poziva na ubistvo važnijih funkcionera iz Republike Srpske, počev od predsjednika Milorada Dodika

Boris Dodik nudi novčane nagrade za glave sedam političara, prenosi RTV BN. U pozivu na koji je upozorila ova televizija navedeno je :

“Svi slobodni strijelci širom kugle zemaljske zaustavite jednim hrabrim činom propast srpskog naroda. Srbi su nekad i za daleko manje stvari vođama odsijecali glave na spavanju. Ovi komunjarski izrodi zajašili su nam za vrat i uz pomoć stranih i domaćih petokolonaša ispiše nam krv. Pozivam sve rodoljube da uzmu ‘stvar u svoje ruke’. Srbija je vječna ako su joj djeca vjerna…”

Lista za likvidaciju

Na listi su za likvidaciju, između ostalih, Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i predsjednik Republike Srpske, Ognjen Tadić, dužnosnik SDS-a. Kako stoji u pozivu na Facebooku, za glavu Milorada Dodika se nudi 100.000 eura, 20.000 eura za glave Mladena Bosića i Ognjena Tadića, a 10.000 eura za Petra Đokića, Marka Pavića, Igora Radojičića i Nebojše Radmanovića.

Više krivičnih dela

“Moramo utvrditi ko je ta osoba i čime se bavi kako bi prema njoj bile preduzete određene mere. Ovo predstavlja krivično delo nagovaranja i podstrekivanja na ubistvo, kao i finansiranja izvršenja teškog krivičnog dela”, zaključio je Mektić.

List “Kurir” je pokušao da dobije komentar od političara koji su se našli na listi za likvidaciju, ali jedan dio njih nije bio dostupan, dok se ostali nisu javljali na brojeve telefona poznate redakciji. Interesantno je da na spisku nema političara iz PDP i NDP.

 

 

(Kurir/Udarni.net)