IMA LI KRAJA: Ponovo suđenje, ali sada svi Marjanovići idu na sud…

, , Comment closed

Još uvijek je neizvjesna sudbina Marjanovića. Naime, ako Viši sud prihvati optužnicu podignutu protiv Zorana Marjanovića, negdje otprilike na jesen može se očekivati i suđenje u slučaju ubijene pevačice, a time i konačno svedočenje članova porodice Marjanović.

Višem sudu u Beogradu 27. juna je dostavljena dopunjena optužnica u kojoj je tužilac predložilo da sud, ukoliko prhvati optužnicu, odredi pripremno ročište koje bi bilo zatvoreno za javnost, a sudija bi bio upoznat sa predmetom i ako pozvao svjedoke među kojima su osumnjičeni Zoran Marjanović, kao i svi članovi njegove porodice.

Kako se nalazi u optužnici podignutoj protiv Zorana Marjanovića, tužioca koji vodi istragu protiv njega predlaže da on bude pozvan na pripremno ročište, kao i privremeni staratelj njegove kćerkice Jane, radnik Centra za socijalni rad na Paliluli.

Osim toga, sudija će imati priliku i da se upozna sa svim dosad obavljenim vještačenjima – mobilnih telefona Zorana i Jelene, mercedesa u kojem se nalazila Jelenina krv kao i blata na pantalonama Zorana Marjanovića.

Osim svjedoka koji su i dosad saslušani u Višem javnom tužilaštvu ovaj put pred sudom će se naći i svi članovi porodice Marjanović.

Svi članovi porodice Marjanović itekako su upoznati sa danom kada je Jelena brutalno ubijena, sa svim događanjima u vezi ovog ubistva, ali se u medijima nisu pojavljivali, odbijali su dati bilo kakvu izjavu, te su angažovali i advokate koji su govorili umjesto njih. No, od samog početka istrage sumnjalo se da svako od njih zna mnogo više nego što se čini.

Pozvani su još prošle godine da daju iskaz u Višem javnom tužilaštvu o tome šta sve znaju o danu kada je Jelena, navodno, misteriozno nestala, a potom i ubijena, međutim svi članovi porodice Marjanović iskoristili su svoje zakonsko pravo i odbili da svjedoče.

Međutim, ako sada optužnica bude prihvaćena biće pozvani u sud i imati priliku da daju iskaz o ubistvu snahe, naročito sada kada je u pitanju i ostanak na slobodi njihovog najbližeg na klimavim nogama. No, i ovaj put oni imaju pravo da se pozovu na zakon i nastave sa ćutnjom

Prema riječima izvora upoznatog sa istragom, svedočenja Marjanovića bila bi od ključnog značaja za dalji postupak.

“Oni mogu otkriti stvari koje do sada nisu bile poznate, ali i ukazati na mnogo toga što je ostalo nejasno. Međutim, isto tako verodostojnost njihovih svedočenja je upitna jer oni su najbliži članovi porodice jedinog osumnjičenog za ubistvo, čoveka kome je zaprećena kazna do 40 godina. Retko kada se dešavalo da najbliži srodnik svedoči protiv svog člana porodice, a pogotovu se to ne bi desilo u ovom slučaju jer svi oni su veoma bliski i drže se zajedno još od prvog trenutka kada je Jelenino telo pronađeno “

rekao je izvor.

Marjanović se nakon desetomjesečnog boravka u pritvoru nalazi na slobodi od prošlog četvrtka, a nisu mu određene nikakve zabrane kretanja, niti mu je pasoš oduzet.

 

(Blic \ Udarni.net)