Ministar MUP-a i Premijer TK neće izaći pred novinare: Otkazali konferenciju…

, , Comment closed

Nakon skoro četiri dana jutros je odblokirana petlja Šićki brod kod Tuzle od strane pripadnika Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) TK zajedno s pripadnicima Federalne uprave policije (FUP).

Ovaj čin prethodio je završetku protesta promrzlih boraca, koji su se hrabro borili za svoja prava uprkos hladnom vremenu.

Povodom toga za 12.00 sati je bila zakazana i konferencija za novinare, na kojoj su trebali govoriti ministar MUP–a TK Husein Topčagić i premijer Kantona Jakub Suljkanović. Međutim, nedugo poslije zakazivanja konferencija je ipak otkazana.

“MUP još uvijek obrađuje određene podatke. Vlada ipak neće održati jutros zakazanu konferenciju za medije. U toku dana Ministarstvo unutrašnjih poslova će se oglasiti svojim saopćenjem za javnost. U vezi s ovom tematikom, Vlada kao organ će se očitovati u narednom periodu”

rekli su iz Pres-službe Vlade Tuzlanskog kantona.

Podsjećanja radi, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a TK  jutros su nasrnuli na borce sa namjerom da deblokiraju petlju koristeći suzavce i palice, te da su čak doveli i policijske pse. 

Neki od boraca prevezeni su u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, zboog ukazivanja stručne ljekarske pomoći.

 

(Avaz \ Udarni.net)