Najskuplja kuća u Evropi: Ovako nešto do sad sigurno niste vidjeli (FOTO)

, , Comment closed

Mađarski arhitekta napravio je čudo koji se svijet divi. Arhitekta po imenu Anti Lovag dizajner je najskuplje kuće u Evropi.

Ne samo što je slupa, nego očarava izgledmo. Ova se kuća gradila od 1975. do 1989. godine. Izgleda poput gomile mjehurića, ali ako ste zainteresovani potrebno je da izdvojite čak 455 miliona dolara.

tztrrtz

Palais Bules (Palata balončića) popularni je naziv za kuću u Kanu, koja je svjetsko čudo ali i najskuplja u evropi.

Naziv je dobila možete i sami zaključiti zbog svog izgleda jer liči na grupu mjehurića.

Ona je izgrađena za slavnog modnog dizajnera Pjera Kardina, koji je uživao u 10 spavaćih soba i velikoj sferičnoj dnevnoj sobi te prostranim vrtovima zajedno s bazenima i jezerima.

efregtrhtrh

Da bi postali vlasnici morali bi biti jako bogati jer suma od 455 milijona dolara nije mala. Neki su se složili da ovo nije kuća nego palata, što u neku ruku i jeste, izgleda kao malo selo.

POPULARNO ->  Riješite se vlage i plijesni u kući na efikasan i prirodan način
htzhthth

Velika dnevna soba podsjeća na neki set iz naučnofantastičnih filmova, a čak je i garnitura za sjedenje okrugla.

Kao i sa vanjske strane, i dnevna soba je građena posebno po prospektu neobičnog dizajna. U jednom od kupatila, koje izgledaju kao spa centar, umivaonik i kada su okrugli, a u kući ćete teško naći jednu ravnu liniju.

hzhdfgd

Neobičan izgled ove palate, ali i cijelog okruženja zajedno sa imanjem i pozornicom od čak 500 mijesta sa pogledmo na more oduševit će svakog. Noću izgleda prekrasno, jer svaki djelić je osvijetljen, a iz zraka izgleda impresivno.

POPULARNO ->  Trikovi koji će vam pomoći da uštedite električnu energiju
tghrhzth

 

(Kurir/Udarni.net)