Namirnica koja će spriječiti opadanje vaše kose

, , Comment closed

Ova namirnica je veoma korisna za opadanje kose a naručito se ovo odnosi za suvu i masnu kosu. 

Nevjerovatno zvuči ali je dokazano da bi se žene prije odrekle spavanja sa voljenom osobom i vitke linije, nego kose sa svoje glave. To im upravu čini jednu od največi noćni mora. Žene muči opadanje kose, ukoliko primijete koju vlas u ruci, nastaje panika.

Sa druge strane muškarce je uobičajeno i njihovo opadanje kose zavisi od gena.

Međutim u nastavku ćete moći da pronađete rješenje za opadanje vaše kose i to uz pomoć “banane”.

Mnoge osobe prvo idu na hemijske preparate kako bi spriječile opadanje koce, a nisu svjesni da im može pomoći nešto što svakodnevno koriste. Rijetko se zna da banana može biti jako dobra protiv opadanja kose. Banana je dobra i za poboljšanje rasta kose. Korisna je i za suvu i masnu kosu. Banana u sebi sadrži vitamine i minerale te mnoštvo hranjivih sastojaka. Jednostavno rečeno, banana je čudo za našu kosu i za naše zdravlje.

Priprema maske od banane traje brzo. Potrebno vam je samo banana i tri kapi bademovog ulja. Izgniječite bananu, dodajte ulje i promiješajte. Maska je već spremna za upotrbu,

POPULARNO ->  Recept kojim ćete se riještiti kašlja i bronhitisa

Dobivenu masku umasirajte u kosu, zamotajte tkaninom glavu, najbolje peškirom oko pola sata. Nakon toga, kosu isperite šamponom koji inače koristite. Vaša će kosa biti meka i svilenkasta. Takođe, maska od banane pogodna je za sve tipove kose.

 

(Ekskluziva/Udarni.net)