Popularni pjevač Sinan Sakić primljen u bolnicu: Bori se za život…

, , Comment closed

U klinički centar u Beogradu na ispitivanja primljen je legendarni pjevač Sinan Sakić. Nakon prijema i detaljnih ispitivanja ljekari su ustaovili da mu je potrebna transplantacija jetre.

Prošle godine legendarni pjevač je imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale. Međutim, ljekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nakon svih redovnih pregleda su ustanovili da to nije trajno rješenje te da će pjevač morati na transplantaciju jetre.

Sakić je primljen na detaljne preglede, nakon čega je stavljen na listu čekanja a u bolnici će biti zadržan se do operacije.

“Svi ljekari koji su ga pregledali, a konsultirali smo vrhunske stručnjake iz pet zemalja, ustanovili su da je jedino transplantacija trajno rješenje, tako da je Sinan sada primljen i u bolnici će biti do intervencije. Ja sam odmah ponudila svoju jetru, ali su ustanovili da nisam adekvatan donor, tako da sada čekamo. Željela bih da u svoje i Sinanovo ime zahvalim svima koji nam pružaju podršku, mnogo nam to znači u teškim trenucima kroz koje smo prošli i prolazimo, obavještavat ću vas sve o daljnjem razvoju kako budem imala nove informacije “

kazala je Sabbina, Sinanova supruga.

 

(Alo \ Udarni.net)