Neće dugo biti na slobodi: Sud iznio optužnicu, evo šta čeka Zorana Marjanovića

, , Comment closed

Marjanović bi na jesen trebalo da sedne na optuženičku klupu

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića (39) kojom mu se na teret stavlja da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, ubio suprugu, pjevačicu Jelenu Marjanović (33)..

Optužnicom mu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora i on bi, prema riječima izvora, na jesen trebalo da sjedne na optuženičku klupu.

Na ovu odluku, Marjanović i njegovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana koji treba da donese konačnu odluku o potvrđivanju optužnice.

Marjanović se od 12. jula brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci.

Da napomenemo da je prva optužnica protiv Zorana podignuta 9. februara ali je Viši sud vratio na dopunu 20. marta. Tokom dopune, saslušano je nekoliko svjedoka, među kojima i Zoranova i Jelenina ćerka Jana, jedini očevidac događaja na nasipu.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je ispričala da se na nasipu nije odvajala od oca, ali je tužilaštvo u optužnicu navelo da njenom iskazu ne treba pokloniti vjeru.

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva, koja je sada potvrđena, pokojna Jelena se sa suprugom i kćerkom dovezla do nasipa i krenula da trči. Zoran je ostao sa kćerkom, ali je ubrzo krenuo za njom, sustigao je i namamio da siđu sa nasipa. Dijete je, prema optužnici, ostalo na nasipu.

Kada su sišli Zoran je Jelenu, kako se navodi, ubo oštrim pedmetom u glavu i desni lakat, posle čega je Jelena počela da bježi od supruga. Izgubila je patiku i mobilni telefon, ali je suprug sustigao kod kanala, strgao gornji dio trenerke i kada je ona zagazila u kanal, zadao joj više udaraca nepoznatim predmetom u lobanju.

Na saslušanju u tužilaštvu, Zoran je tvrdio da nije ubio suprugu.

Jelenin suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i prije toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

 

 

(Telegraf/Udarni.net)