Nekoliko prirodnih načina kako da se riješite mravi iz svoje kuhinje

, , Comment closed

Dolaskom lijepog vremena sve se budi, pa tako i marvi kreću u svoju akciju.

Mnogi u svojim domovima vode velike borbe sa mravima. Mravi naime počinju sa sakupljanjem zimnice, a naša kuća je njihova omiljena destinacija.

U nastavku možete pronaći nekoliko trikova kako da se riješite nepoželjnih gostiju u svojoj kuhinju.

Bijelo sirće

  • Najpoznatije prirodno sredstvo za isterivanje mrava je bijelo sirće, koristite ga pomoću raspršivača tako što u flašu s raspršivačem sipate jednaku količinu sirćeta i vode. Poprskajte mesta na kojima ste primijetili mrave koji ne podnose miris sirćeta. Radne površine prebrišite s krpom natopljenom u mešavini sirćeta i vode pa pustite da izvetri, sirće je bezopasno, a to uveliko olakšava zaštitu površina na kojima obično ostavljamo hranu.

Kreda i dječji puder

  • Komadiće krede usitnite i posipajte po pukotinama uz ivice zida – omiljenim skrovištima mrava. Isto možete da uradite pomoću dečjeg pudera koji je isto djelotvorno tjera mrave.

Temeljno očistite sve prostorije u kući

  • Prvi korak u borbi sa sitnim nametnicima je temelno čišćenje svih površina na kojima se ‘društvo’ okuplja. Najbolje je to uraditi sa uobičajenim sredstvom za čišćenje i vodom. Ne zaboravite na police i uglove u špajzu na kojima su ostaci hrane mamac za mrave.

Cimet u prahu

  • Staze po kojima se mravi kreću pospite obilno cimetom, kroz par sati kolone bi trebale da napuste kuću. Naime mravi ne podnose intenzivan miris cimeta.

Kuhinjska so

  • Par kašika kuhinjske soli pomiješajte s provrelom vodom i kada se ohladi prelijte je u raspršivač. Mjesta okupljanja mrava, posebno ulazna vrata i prozore poprskajte i ostavite da se osuše, slana površina sprečiće mrave od ulaska u kuću.

 

 

 

(Espreso/Udarni.net)