Narod se digao, trg okupiran: Svi ogorčeni pobjedom Dodika, Davor Dragičević poslao poruku

, , Comment closed

Otac ubijenog Davida, Davor Dragičević je sinoć oko 18 sati izašao na trg u Banja Luci i održao govor:

Dragi moj sine, dušo moja. Dragi naš Davide, dušo naša. Sedmi je oktobar. Subota. 2018. godine. 196 dan, sine, na tvom Trgu. (…)

Dragi moj sine, dušo moja. Šest mjeseci je tačno kako sam se popeo na tvoj grob i gdje su bile prisutne tvoje ubice. Na sahrani.

Stajali su preko puta i gledali u mene i tebe svojim krvavim očima. Rekao sam, “ja vas dobro znam, ali vi mene i mog đakca ne”. 

Dragi moj sine, dušo moja. Dunja je tu. Svijeća je tu. I, ne brini, tata je tu i ruka je spuštena.

Ti ćeš sine dobiti pravdu. Ja ne. Nikada.  Moja pravda si ti. Moj život si ti. 

Ko će mi vratiti đakca.  Ko će mi vratiti dijete. 

Svi slijedite svoj put. Ja imam svoj. Za mog sina. Za moju dušu”, poručio je Davor.

Nakon pobjede Milorada Dodika svi su ogorčeni, niko ne može da vjeruje. Zar postoje osobe koje gledaju sve ovo, a pored toga glasaju za istu vlast ?!

POPULARNO ->  Svijet u šoku: Policija ubila popularnu glumicu kultnih serija (FOTO)

Svi smo bili očevidci protesta, na svakom uglu viđamo nezadovoljne, gladne građane, prijeti nam propast, masovno iseljavanje ,  omladina odlazi iz države BiH,a kruna tome je ponovo ista vlast, isti ljudi…

Otac ubjenog Davida jutros je na grupi “Pravda za Davida” objavio kako je hitno potrebna oprema, šatori jer će ostati na trgu i nemaju apsolutno nikakvu namjeru da odustanu. Žele pravdu što prije i da se kazne odgovorni.

Članovi grupe “Pravda za Davida” ne kriju ogorčenje zbog pobjede Milorada Dodika, o čemu svjedoče i naredni statusi:

“Ne mogu jednostavno a da ne progovorim, to mi moja savjest nikad nebi oprostila, ucrvao bih se!”

“Razočaran sam, mnogo sam razočaran u narod! Zar je ovaj narod slijep pored očiju, zar je toliko pala svijest kod većine ljudi, zar je moral toliko pao…ne mogu da vjerujem!?!?! Zar je narod postao toliko potkupljiv da prodaju dječiji život za 100KM!?! Stidite se svi, a oni znaju koji su! A kad budete potrošili taj bijedni i krvavi novac, opet rovite po kontejnerima da nađete koricu hljeba koji su bacili ti isti za koje ste glasali! I tako još sledećih četiri godine do sledećih izbora…ako do tad preživite od otpadaka koji su “oni” bacili! Naviru mi misli, a ne mogu ih sve izreći…”

Gledajući fotografije koje kruže sa trga u Banja Luci, članovi i građani koji daju potporu Davoru na namjeravaju otići sa Trga i tek sada slijedi velika borba za pravdu.

POPULARNO ->  Velika tuga: U saobraćajnoj nesreći smrtno stradale tri domaće rijaliti zvijezde

 

 

 

(Novi/Udarni.net)