ISPOVIJEST: Kod istog privatnika inače naše prve komšije, mladi bračni par radio je zajedno…

, , Comment closed

Kod istog privatnika inače naše prve komšije, mladi bračni par radio je zajedno. Komšinica se u jednom trenutku porodila i isti dan je dobila otkaz u toj firmi. To nije bio kraj. Gazda je htio da ih kazni što je moguće više pa je otpustio i njenog muža, tako da su oboje ostali bez posla i primanja.

To opet nije bilo sve, problemi su se nizali jedan za drugim. Oni su živjeli kao podstanari. Gazda stana je čuo kako su oni ostali bez posla i tom prilikom im je rekao da se isele jer ne želi da rizikuje da li će dobiti novac za kiriju.

Sve su to promatrale i gledale komšije sa druge strane. Niko od njih nije želio ni da pita da li toj djeci, tom nesretnim mladim ljudima koji su zbog toga što su postali roditelji ostali bez svega, bez posla, bez primanja, bez krova nad glavom treba pomoć. Par dana prije nego su se trebali iseliti iz tog stana, moj muž i ja smo otišli kod njih i ponudili im da žive kod nas, sa nama u našem stanu. Imamo prilično veliki stan i nakon što su naša djeca otišla po svijetu tražeći sreću u drugim zemljama ostao je polu prazan.

POPULARNO ->  Vrhunac prestiža i tehnologije: Audi predstavio novi model Q8

Svidila im se ideja, ali su se ustručavali da prihvate, jednostavno ih je bilo sramota… nisu željeli da narušavaju naš penzionerski mir, ali mi smo insistirali i naravno prihvatili su. Evo žive kod nas već 4 mjeseca, nemate pojma kako su nas učinili sretnim.

Napokon ja i moj muž živimo baš kako smo priželjkivali i sanjali godinama. Prihvatili smo ih kao da su naši, malu ljepoticu koja odrasta u našem domu gledamo kao unuku. I oni su zadovoljni sa nama, barem tako govore, a juče smo ja i muž nešto razgovarali (nasamo) i planiramo da im prepišemo naš stan, jer oni su sada naša djeca… Naš sin je u Americi, kćerka u Kanadi… TUĐE ZEMLJE, TUĐA DJECA… jedva da se čujemo jednom mjesečno, tako da im naš stan niti će trebati niti će ga zaslužiti…

POPULARNO ->  Izuzetan podvig ljekara: Jednogodišnja djevojčica vraćena u život...

 

 

(Paralelno/Udarni.net)