Ovo je glavni dokaz zbog koje je priveden Zoran Marjanović

, , Comment closed

Nakon vijesti o hapšenju Zorjana Marjanovića stigla je i vijest o glavnom dokazu na osnovu kojeg je uhapšen suprug mučki ubijene pjevačice. Naime, Zoran Marjanović je između ostalog uhapšen i zbog toga što se blato koje je pronađeno na njegovim farmerkama poklopilo sa onim koje je pronađeno na tijelu njegove zvjerski ubijene supruge Jelene.

Za vrijeme pretresa kuće Zorana Marjanovića neposredno nakon ubistva njegove supruge Jelene, policija je među svim tragovima zaplijenila i njegove farmerke.

Jedan od glavnih razloga koji je izazvao sumnju  bilo je blato na farmerkama koje je nosio Marjanović.

Nakon detaljne aanalize farmerki i blata koje je pronađeno na tijelu ubijene pevačice utvrđeno je da jeto blato isto, odnosno da se poklapaju.

Osim toga, prema rezultatima istrage pored poklapanja analize blata na tijelu pjevačice, odnosno na njenoj garderobi je na više mjesta pronađen i Zoranov DNK.

Odgovor na pitanje kako se njegov DNK tu našao Zoran nije dao..

Uprkos tome što je prvobitno tužilaštvo smatralo da pronalazak DNK nije dovoljan dokaz za određivanje pritvora, nakon daljne istrage i vještačenjem pikupljeno je više materijalnih dokaza koji su bacili sumnju na Zorana, te mu je zbog toga određen pritvor do 30 dana.

 

(Alo \ Udarni.net)