Popularnom Barseloninom igraču Nejmaru prijeti robija od dvije godine

, , Comment closed

Velikom nogometašu i zvijezdi koji je svoj vrhunac karijere dožvio u Barseloni, odakle je i krenula velika potraga za njega, a uz sve ti je i reprezentativac Brazila prijeti robija zbog prevare u korupcije čak dvije godine.

Tamošnje Špansko tužilaštvo traži od Nacionalnog suda koji se nalazi u glavnom gradu Španije u Madridu da fudbalera Barselone Nejmara kazni sa dvije godine zatvora i novčanom kaznom od 10,6 miliona dolara, a takođe i da katalonski i brazilski klub budu kažnjeni sa devet, odnosno sedam miliona dolara.

Žalbe velikog fudbalera Nejmara, Santosa i Barselone da se odbace optužbe za prevaru i korupciju su odbjene tako da Brazilcu prijeti zatvor.

Brazilski investicioni fond DIS koji je pokrenuo sve to, smatra da je oštećen za popularnog fudbalera Nejmara pošto je polagao 40% prava na njega.

Klub u kojem nastupa popularni fudbaler Barselona je tada navela da je transfer vrijedan 57,1 milion eura, da je Nejmaru pripalo 40 miliona, a Santosu 17,1 miliona, od čega je kompanija DIS dobila 6,8.

POPULARNO ->  Evo kako izgleda supruga Ognjena Vranješa sa kojom ima kćerku (FOTO)

Međutim poired svega toga i velike rasprave španski sud naveo je da je transfer vrijedio 83,3 miliona, zbog čega se i žalila kompanija DIS, jer smatra da je Barselona prikrila pravi iznos i isplatila joj manje novca.

Niko ne može da vjeruje da se ovo događa. Svjetska javnost kao i fudbalski svijet se pita gdje je nestao nogomet kojeg smo poznavali , volili i svi kao mali igrali, jer sve se vidno vrti samo oko novca. Vrijeme će u narednom periodu pokazati da li će zaista popularni nogometaš odrobijati dvije godine ili će proći samo sa novčanom kaznom.

POPULARNO ->  Novo šokantno otkriće misterioznog ubistva pjevačice Jelene Marjanović

 

(Telegraf/Udarni.net)