Pored svih napora ljekara: Popularni glumac Ljubiša Samardžić u teškom stanju, život mu visi o koncu

, , Comment closed

Vijest koja je potresla sve. 

Popularni glumac Ljubiša Samardžić kojeg mnogi pamte kao glumca iz djetinjstva, koji je glumio u tadašnjim domaćim filmovima trenutno se bori za svoj život.

Glumac se nalazi u jako teškom stanju. Zdravstveno stanje glumca Ljubiše Samardžića ne popravlja se, nažalost, ni pored svih napora ljekara Kliničkog centra Srbije, gdje je legendarni Smoki već gotovo mjesec dana na bolničkom liječenju.

U Klinici za hematologiju KCS Samardžić je pod stalnom terapijom i medicinskim nadzorom, ali zbog više udruženih bolesti život mu visi o koncu.

Iako se poslije operacije tumora na mozgu kojoj je podvrgnut u decembru prošle godine činilo da se glumac dobro oporavljao, pogotovo kad je počeo da se pojavljuje u javnosti, njegovo zdravstveno stanje se, ipak, iskomplikovalo.

Na Kliniku za hematologiju smješten je zbog leukopenije, odnosno jako smanjenog broja leukocita u krvi, ali sve dodatno komplikuje i hronična limfocitna leukemija od koje Samardžić boluje. Prema saznanjima Novosti ni neurološko stanje glumca nije dobro.

Prema nezvaničnim saznanjima, ljekari ne mogu da daju nikakve prognoze, a u glumčevo liječenje uključeni su doktori najrazličitijih specijalnosti, zbog nekoliko udruženih bolesti koje Samardžić ima.

 

(Senzacija/Udarni.net)