Rashladite vaš dom na prirodan način i bez upotrebe klime

, , Comment closed

Uz pomoć ovih biljaka možete prirodno rashladiti svoj dom i ukloniti toksine iz vazduha ne koristeći klimu, a pri tome ćete smanjiti račun za struju i živjećete u znatno zdravijoj sredini.

  • Areka palmino drvo

Ova biljka ne samo da uklanja toksine i ugljen dioksid, već ima i veoma važnu ulogu u povećanju vlažnosti u domu.

  • Aloe vera

Aloe vera je veoma poznata po svojim medicinskim svojstvima. Osim toga može da održava nižu temperaturu vazduha i tako štiti kuću od pregrijavanja. One uklanjanju formaldehida i benzena iz vazduha, radi se o sporednim proizvodima koji dospijevaju u vazduh kada koristimo hemijska sredstva za čišćenje doma.

  • Fikus

Fikus uklanja mnogobrojne štetne materije iz vazduha i pri može da dom čini hladnijim dok su vani veoma jake temperature.

  • Zmija drvo

Ova biljka je u narodu poznata kao “taštin jezik”. Savršen je izbor za vašu spavaću sobu zbog toga što ona ne uzima kiseonik poput drugih biljaka. Ona ispušta kiseonik i održava spavaću sobu svježom i rashlađenom.

  • Bostonska paprat

Bostonska paprat ne koristi se samo iz dekorativnih razloga, nego posjeduje i određena zdravstvena svojstva. Neki od njih su i prirodni prečistač vazduha, osim toga ona hladi i prostoriju u kojoj se nalazi.

 

(Telegraf\ Udarni.net)