Riješite se vlage i plijesni u kući na efikasan i prirodan način

, , Comment closed

Glavni neprijatelj u domaćinstvu za svakoga je definitivno plijesni. One su veliki neprijatelji cijelog domaćinstva. Nalaze se i pojavljuju u tamnim, toplim i vlažnim mjestima u kući ili izvan nje. Osim što narušava izgled vašeg domaćinstva, plijesan kod mnogih osoba uzrokuje i alergijske reakcije.

Postoje mnoga rješenja kako na njih zaboraviti, mi vam u nastavku donosimo neka od njih:

Kombinacija deterdženta za suđe i natrijeva borata

  • Napravite sastav od prirodnog deterdženta i boraksa. Potrebna a je samo jedna kašikica jednog i drugog sastava. Sve saspite u 2,5 dl tople vode. Svoj pripremljeni sastav protiv plijesni naspite u raspršivač i poprskajte površine gdje su se pojavile neugone plijeni.
POPULARNO ->  Biljke koje će vam pomoći da imate kvalitetan vazduh u svome domu za šest sati

Učinkovita su i eterična ulja

  • Još jedna od isprobanih metoda je eterično ulje. Dospite par kapi eteričnog ulja u dvije šoljice vode i dodajte malo metilnog alkohola. Poprskajte i ostavite da se suši neko vrijeme. Plijesni bi trebale brzo da nestanu.

Potpuno prirodna opcija

  • Učinkovito djeluje voda i ocat u sastavu. Pomiješajte ta dva sastava u omjeru 1 ocat 4 vode – 1/4. Poprskajte u pustite da se suši. Ovaj sastav je preporučljiv samo za površine sa pločicama. Ostale površine probajte na manjim mjestima radi preventive.
POPULARNO ->  Uz ovaj trik prašina se više neće skupljati na vaš namještaj

 

(Avaz/Udarni.net)