Savršenstvo od automobila: Novi Mercedes-Benz E220 (FOTO)

, , Comment closed

Sjedinjenje luksuza poslovne limuzine i sportskih značajki u ovome je modelu vrhunsko, u njemu se, jednostavno rečeno, osjećate savršeno. Teško da mu neko može naći neku manu.

Već se iz daleka vidi kako je njemački automobilski gigant novom E-klasom letvicu postavio vrlo visoko. Ovaj model je veliki izazov za ostale konkurente. Najnovija Mercedesova business limuzina malo koga ostavlja ravnodušnim, a zahvaljujući kompletnom AMG paketu testnog automobila s velikim 20-colnim AMG kotačima na cesti smo se osjećali snažno i moćno.

Uživajući u noćnoj vožnji metropolom može se dobiti kompletan doživljaj luksuza i savršenstva. Spoj luksuza i komfora preuzetog iz starijeg modela-S klase, na jednako je besprijekornoj razini, a spomenuti AMG paket jednostavno plijeni pažnju svih koji su ovaj automobil ugledali.

Zračni ovjes koji se može podešavati u četiri moda: Sport+, Sport, Comfort i Eco, besprijekorno ubija neravnine na cesti, a zahvaljujući niskoprofilnim i širokim gumama (274/30 R20) osjećaj vožnje je konkretniji i precizniji. Udobnost je na visokoj razini zahvaljujući dužini automobila od 4,92 m, samo je 20 centimetara kraća od puno skuplje S klase. Mjesta u unutrašnjosti ima napretek sprijeda, a straga čak šest centimetara više nego prije.

POPULARNO ->  Šokiralo sve: Popularni teniser, veliko ime i osvajač 27 titula napustio svijet tenisa

Ova klasa je trenutno jedan od najiteligentnijih serijski automobil u svijetu, ono po čemu se izdvaja od konkurencije su detalji koji se odnose na infotainment i na aktivnu i pasivnu sigurnost. Dug je popis sigurnosnih sustava koje predvode Evasive Steering Assist, Pre-Safe Impulse Side, Remote Parking. Ako 60 ili više sekundi vozač ne dodiruje upravljač, Mercedes će sam skrenuti u zaustavnu traku, zaustaviti se i uključiti sva četiri žmigavca.

POPULARNO ->  VIC: Mujo se vozi seoskim putem i iznenada ugleda prelijepu plavušu...

Kada se gleda sa tehničke strane, E-klasa koja je testirana krasi potpuno novi dvolitreni turbo-dizelaš sa 194 KS i automatskim mjenjačem s devet stupnjeva. S okretnim momentom 400 Nm pri 1600 okretaja i dobro izračunatim i kratkim prijenosnim omjerima do ‘stotke’ ubrzava za 7,6 sekundi, a može pojuriti 244 km/h. Usto, prosječna potrošnja ne prelazi nevjerojatnih 6,5 litara.

Cijena početnog modela stoji 54.845,00 eura, dok testirani model sa svom dodatnom opremom stoji 88.381,00 eura.

 

(Svijetauta/Udarni.net)