Šta je zapravo istina: Ubistvo muzičara kojeg je voljela cijela Jugoslavija, velika misterija

, , Comment closed

Cijela Jugoslavija ga je voljela…

Njegova smrt promijenila je mnogo toga. Bio je legenda muzike ali i veliki čovjek. Međutim njegova smrt je velika misterija.

Zvali su ga biser “Bijelog dugmeta”, a njegova smrt i 23 godine kasnije je misterija

Goran Ipe Ivandić se prema zvaničnim navodima, ubio 12. januara 1994. godine kada je skočio sa šestog sprata beogradskog hotela “Metropol”.

“Ipe se nije ubio. Samo je pogrešnim osobama u pogrešno vreme otvorio vrata hotelske sobe “, rekao je jedan neimenovani srpski menadžer, koji se samo sat vremena poslije nesreće nesreće našao na mjestu dešavanja. Supruga poznatog bubnjara ne vjeruje da se njen izabranik ubio, piše “Blic”.

“Šest godina sam bila u Ipetovom životu, sve do 12. januara 1994. kada je pronađen mrtav baš tamo gde smo se i upoznali, u beogradskom hotelu “Metropol”. Tvrdim da se Ipe nije drogirao, ali i sumnjam da je izvršio samoubistvo” , izjavila je Dragana Ivandić 1996. za Svedok.

Postigli su što je malo ko mogao na ovim prostorima. Nizali su diskografske uspjehe, stekli najodaniju slušalačku publiku, postali “fenomen”, o njima se priča decenijama, snimili veliki broj albuma, održali koncerte širom svijeta, ali jedna tragedija je obilležila “Bijelo dugme”. Smrt njihovog bubnjara Gorana Ipeta Ivandića sve ih je potresla.

“Ipe je najbolja priča “Bijelog dugmeta”. Bio je njegov motor i pogonsko gorivo, bez njega je “Dugme” nezamislivo. Kao mlado biće ušao je u veliku mašineriju koja ga je samlela. Zato je emocija glavno obeležje ovoga filma”,  rekao je rnaije za “Slobodnu dalmaciju” Robert Bubalo, jedan od autora dokumentarca, snimanog na lokacijama u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Varešu, Budimpešti, Beču i Londonu. Bubalo se osvrnuo i na Ipetovo hapšenje zbog posjedovanja hašiša.

“Pitanje je što je zapravo bila istina. Kružila je priča kako je Ipe kupio pola kilograma hašiša, ali mu je diler podvalio još 2,5 kilograma. Navodno nije bio svestan da je umesto pola kilograma dobio tri, što je u konačnici značilo i težu optužnicu protiv njega”, rekao je tada Bubalo.

 

 

(Alo/Udarni.net)