Stresno: Domaća voditeljka se porodila kod kuće, onda su krenuli problemi (FOTO)

, , Comment closed

Stresna situacija…

Popularna domaća voditeljka odlučila se na zabranjeni porođaj i to kod kuće nakon kojeg je imala velike probleme. 

Iako je i sama znala šta je čeka, nije se predomislila.

Nekada je popularna domaća voditeljka Danijela Pantić svake večeri pozdravljala publiku sa malih ekrana, a onda je 2013. godine otišla na trudničko bolovanje, poslije kog se nije vratila na televiziju. Rodila je sina Ignjata, ali, ne kao svaka druga žena u porodilištu, već je izabrala “zabranjenu” opciju, da se porodi kod kuće u svoja četiri zida, i to u kadi ili kako neki kažu specijalnom bazenu.

Poslije toga, voditeljka je imala mnogo problema jer nije mogla da upiše dijete u matičnu knjigu rođenih, s obzirom na to da u našoj zemlji ako se odlučite na porođaj kod kuće, osim ako se nije dogodio spontano, i nije bilo vremena da se stigne do bolnice, nećete moći da izađete na kraj sa birokratijom.

Bez dokumentacije koja se dobija u porodilištu, nema ni prijave djeteta. Matičari kažu da su potrebni i svjedoci, a iskustva porodilja kažu da su zbog ovakvog čina doživljavale mnogo neprijatnosti, sve do toga da ljekari nisu htjeli da im pregledaju dijete, a ni njih same.

“Vrši se saslušaje svedoka koji su prisustvovali samom toku porođaja, naravno, mora da se zna i da da izjavu onaj ko je presekao pupčanu vrpcu, dakle u zapisnik se unose njihove izjave i na osnovu toga se izdaje rešenje za upis u matičnu knjigu rođenih”, rekla je matičarka Biljana Dragin za portal “yu mama”.

Pored toga ni ljekari nisu oduševljeni idejom porođaja kod kuće, jer smatraju da žene tako mnogo rizikuju, a da i ako bi najavile to ranije, nije moguće da dobiju stručnu pomoć. Na takav korak voditeljka se odlučila u devetom mjesecu trudnoće. Priznala je da o tome nikome nije pričala, osim suprugu i sestri:

“To je zaista jedinstveno i veoma divno iskustvo, jer gde biste se prijatnije osećali nego kod kuće, uz drage osobe koje brinu o vama. Osim babice, uz mene je bio i Nenad, moj suprug, a posle nekoliko sati pridružio nam se i pospani Ignjat”, rekla je tada voditeljka.

Ona se poslije porođaja posvetila veganskom načinu života i veganskoj ishrani i sve to po savjetima koleginice Maje Volk.

 

 

 

 

(Srbijadanas/Udarni.net)