Trik koji niste znali: Napravite odličan pomfrit kao iz restorana

, , Comment closed

Hranu koju svi vole je pomfrit, međutim nije ga lako napraviti, jedan sastojak je ključan za njegovu sočnost i da očara sve.

Pomfrit je vjerovatno jedna od onih stvari koje vole i stari i mladi. Ide uz sve, ukusan je, nije previše zdrav ali je i te kako dozvoljen, doduše povremeno u mjerama.

Postoje oni koji ga često prave. Nebrojeno mnogo puta ste sigurno pokušali da napravite pomfrit sami kod kuće, koji će biti kao u restoranu, ili barem sličan ali jednostavno nije išlo.

Pa, konačno smo saznali u čemu je caka da krompir unutra bude sočan a spolja hrskav. Sastojak koji je zaslužan za ovo je vjerovali ili ne, kukuruzni skrob.

Priprema je u suštini ista kao i do sada sa sitnim izmjenama.

Priikom kupovine krompira trebalo bi da birate krompire sa tamnom korom i par klica. Zatim ga nasjeckajte ali tako da komadi budu debeliotprilike jedan centimetar. Ukoliko su pretanki, iznutra se neće ispržiti kako treba a spolja će izgorjeti.

Pomfrit zatim obavezno posušite krpom kako biste što više vode izvukli. Pospite malo kukuruznog skroba, kako bi dodatno isušio višak vode koji krpa ne može. Upravo zbog ovoga vaš pomfrit će spolja biti hrskav kao što je i u restoranu.

Zatim ravnomjerno poprskajte pomfrit sa malo maslinovog ulja, a onda ih i poređajte na pleh, pritom pazeći da ne napravite gomilice već da svaki komadić ima dovoljno prostora.

Prijatno!

 

 

 

(Espreso/Udarni.net)