Veliki obrt u slučaju ubistva Jelene Marjanović: Zoran Marjanović ostaje u zatvoru

, , Comment closed

Pjevačica usmrćena 2. aprila 2016. godine…

Nakon odluke kojom je bilo ukinuto rješenje o produženju pritvora Zoranu Marjanoviću za još tri mjeseca, prvostepeno vijeće Apelacionog suda u Beogradu u petak je donijelo novo rješenje kojim mu je pritvor produžen, a u kojem se ističe da su u toku krivičnog postupka protiv njega prikupljeni novi dokazi.

Prema novom rješenju Marjanoviću pritvor može da traje najduže do 10. marta 2018, navodi se u odluci koja je objavljena na sajtu suda.

I na ovo rješenje dozvoljena je žalba drugostepenom vijeću Apelacionog suda u Beogradu.

Marjanović je osumnjičen za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Protiv njega je u toku istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog krivičnog djela teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od deset do 40 godina zatvora.

“Po zaključku prvostepenog vijeća Apelacionog suda i dalje postoje razlozi za produženje pritvora Marjanoviću, jer su od momenta kada Marjanoviću određen pritvor u toku krivičnog postupka prikupljeni novi dokazi “koji svi zajedno i u svojoj međusobnoj povezanosti jasno ukazuju na osnovanu sumnju da je ovaj okrivljeni izvršio krivično djelo teško ubistvo za koje je propisana kazna preko deset godina”.

Drugostepeno veće Apelacionog suda juče je ukinulo je rešenje kojim je početkom decembra bio produžen za još tri meseca i naložilo ponovno odlučivanje.

Razlog za ukidanje tog rešenja bio je izostanak konkretnih razloga, činjenica i dokaza na kojima prvostepeno veće Apelacionog suda zasniva svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje da je Marjanović izvršio krivično djelo za koje se tereti.

Marjanoviću je 8. decembra bio produžen pritvor za još tri mjeseca, koji je prema toj odluci mogao da traje najduže do 10. marta, a danasnjim rješenjem ta odluka je zapravo potvrđena u formi novog prvostepenog rješenja.

 

 

(Srbijadanas/Udarni.net)