Uz ovaj trik prašina se više neće skupljati na vaš namještaj

, , Comment closed

Noćna mora svake domaćice sigurno je čišćeje prašine upravo zato što se vrlo brzo ponovo nataloži, i čini se kao da nisu radili ništa. Međutim za sve postoji lijek i rješenje pa tako i za ovaj problem. Za  prašinu postoji odličan trik odnosno kako postići da se ne sakuplja toliko brzo. Površine gdje se prašina brzo skuplja premažite, smjesom jabučnog octa i glicerina, prenosi “24sata”

Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 1 litra vode
  • 1 kašika jabučnog octa
  • 1 kašika glicerina

Način pripreme

  • Priprema je jednostavna, u posebnu posudu uspite zajedno vodu, glicerin i jabučni ocat. Sve dobro izmiješajte i koristite ga sa pamučnom krpom. Ovaj sastav je za sve površine.
POPULARNO ->  Nećete vjerovati: Moderna kuća koja je dugog vijeka napravljena je od kartona (FOTO)

Savjet za ukljanjanje prašine u domu:

Izbjegavajte odnosno što manje koristite “Praško” za čišćenje prašine. Razlog tome je što prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Redovno čistite grijalice i klima uređaje (možete i usisavačem) jer se tamo mogu skrivati velike količine prašine koja će izletjeti čim ih uključite.

Osim toga stručnjaci upozoravaju da se što manje koristi metoda brisanje prašine “na suho” jer isti slučaj kao i kod “praška”, prašina će se samo razletjeti i nataložiti na drugu površinu. Krpu malo navlažite bilo

POPULARNO ->  Riješite se vlage i plijesni u kući na efikasan i prirodan način

Uz sve savjete o održavanju doma od prašine ne zaboravite na usisivač kojem treba redovno održavanje odnosno mijenjanje filtera čestica – inače čestice prašine neće ostati unutra već se raspršiti zrakom.

 

(Avaz/Udarni.net)