Uz ove trikove rashladite svoju spavaću sobu i spavajte mirno

, , Comment closed

Uz ove fenomenalne trikove nemojte se prevrtati tokom noći zbog vrućine, već spavajte kao beba.

Još nam zvanično nije stiglo ljeto, a paklene vrućine su već počele, što nam otežava spavanje. Ipak, klima uređaj ne mora da radi cijelu noć da biste spavali mirno i ugodno. Dovoljno je da primjenite nekoliko trikova i vaša soba neće biti sauna.

Lanena posteljina

Tokom ljeta koristite lanenu posteljinu koja je lagana i sprečava znojenje. Lanena posteljina je savršena za one koje ne mogu da utonu u san ukoliko nisu pokriveni

Stavite slabije sijalice

Prije nego što krenete na spavanje isključite sve aparate u sobi koji griju. To znači da nije dobro da ostavite računar da radi tokom noći. Isključite iz struje sve punjače ukoliko ih ne koristite, a sijalice u sobi zamijenite slabijima ili led sijalicama kako bi što manje grijale.

Tamne draperije

Tokom dana držite spuštene roletne, ali ne skroz, kako bi vam svjež vazduh ulazio u prostoriju. Ukoliko nemate roletne, kupite tamne draperije koje će spriječiti da sunce prodire u sobu.

Ohladite se pre spavanja

Prije nego što legnete umijte se hladnom vodom, ili stanite ispred ventilatora da vas malo rashladi. Tako ćete brže zaspati.

 

(Alo/Udarni.net)