Zbog zdravlja neke stvari ne bi smjeli da dijelite sa drugima

, , Comment closed

Neke stvari ne bi smjeli da dijelite sa drugima. U nastavku ćete moći da pronađete neke stvari koje ne biste trebali dijeliti sa drugima a to ste već radili.

Vjerovatno ste već čuli da četkicu za zube, britvicu, spužvicu za tuširanje, dezodorans i ručnik nije poželjno dijeliti s drugim ljudima jer to može izazvati razne zdravstvene probleme. Ovo popisu treba dodati još dvije stvari koje često posuđujemo.

Telefonske slušalice.

Telefonske slušalice se sve češće koriste naručito mlađe generacije. Njih ni u kom slučaju ne bi trebali dijeliti sa drugima zbog bakterija koje se nalaze u unutrašnjosti uha.

POPULARNO ->  Nekoliko važnih vitamina koji su neophodni svakoj trudnici

Kada dijelite slušalice, bakterije poput stafilokoka ili streptokoka mogu ostati u vosku koji se nalazi unutar vašeg uha i izazvati infekcije. Ako ih baš morate posuditi nekom drugom, nakon toga prebrišite ih alkoholom, savjetuje dr. Bowe.

Vaš sapun.

Korištenjem sapuna svaki put ostavite žive organizme na njemu. Na njemu se nalaze razni bakcili od bezazlenih pa do jako opasnih.

Sapun se najčešće nalazi na mokrom ili vlažnom području koja su okružena često bakterijama.

POPULARNO ->  Nekoliko savjeta stručnjaka kako da uštedite novac i energiju u svome domu

Stručnjaci upozoravaju kako je opasnost od zaraze sapunom dosta manja ako je koristi samo jedna osoba, i ni u kom slučaju ga ne bi trebalo dijeliti sa nekim.

 

 

(Ekskluziva/Udarni.net)